مهدي عابديني عراقي درادامه افزود:تاکنون نقشهبرداري 35 هکتار از محوطه يادشده انجام شده و مطالعات اين فصل، برروي مرکز محوطه متمرکز شده است.
وي با اشاره به وجود بنايي در مرکز اين محدوده اظهار داشت:دقيقاً کاربري حکومتي يا مذهبي اين بنا مشخص نيست البته شواهد و قرائن نشانگر اين مطلب است که اين بنا مسکوني نبوده و احتمال مذهبي بودن آن نيز اندک است بنابراين بيشترين احتمال بر حکومتي بودن اين بنا دلالت ميکند.
عابديني عراقي با اشاره به اينکه بناي ياد شده بر اثر زلزله کاملاً ويران شده ولي پلان تقريبي آن به ابعاد 14در 14 متر در ديواري به ابعاد 50 در 50 با اتاقهاي خشتي محصور بدست آمده است تصريح کرد:ديوارهاي داخل بناي اصلي از گچبريهاي زيبا و متنوعي پوشانده شده که هر فضا گچبري متفاوتي دارد.
سرپرست هيأت فصل اول کاوش در محوطه شاهنشين رسکت با بيان اينکه گچبريهاي اسلامي يادشده از گچبريهاي دوره ساساني تأثيرپذيرفتهاند تصريح کرد:حتي کتيبه کوفي مشجر نير در اين گچبريها ديده ميشود.
وي با اشاره بهوجود ستونهاي زيبا همراه با گچبري در داخل بنا و آجرفرش کف آن اظهار داشت:دو ورودي بنا از بناي اصلي شناسايي شده که در جبهه غربي و شمالي قرار دارد و احتمالاً دو ورودي ديگر در جهتهاي شرقي و جنوبي نيز وجود دارد که هنوز يافت نشده است.
عراقي افزود:تمامي سفالهاي يافت شده در محوطه متعلق به قرون ميانه اسلامي يا سلجوقي و به سفالهاي سبک آمل معروف هستند.
گفتني است که عرض وروديها دو متر و داراي طاق هلالي با گچبري هستند./118
انتهای پیام/